Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Zupa mleczna z rabarbarem, truskawkami i minicroissantami
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki
Zupa:
200 g serka Philadelphia Original
250 ml mleka
1 łyżka cukru pudru
½ łyżeczki pasty waniliowej lub ekstraktu z wanilii
szczypta soli
Karmelizowany rabarbar z truskawkami:
2 łodygi rabarbaru
100 g truskawek
2 łyżki cukru trzcinowego
1 łyżka wody
kilka kropli soku z cytryny
Minicroissanty:
1 rulon ciasta francuskiego
1 jajko do posmarowania
Sposób przygotowania
Minicroissanty:
Pokrój ciasto francuskie na niewielkie trójkąty, zwiń w małe croissanty. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz 12–15 minut w temperaturze 200°C.
Karmelizowany rabarbar z truskawkami:
Wrzuć pokrojony w plasterki rabarbar na patelnię, wymieszaj z cukrem i wodą, duś 5 minut.
Dodaj truskawki pokrojone na ćwiartki i sok z cytryny, duś kolejne 3–5 minut, aż wszystko zmięknie, a składniki się połączą.
Zupa:
Podgrzej mleko, dodaj cukier puder i wanilię.
Dołóż serek i wymieszaj zupę do uzyskania kremowej konsystencji.
Dopraw szczyptą soli. Nie gotuj.
Podanie:
Zupę podawaj z karmelizowanymi owocami i ciepłymi minicroissantami.
Znajdź podobne dania:
Philadelphia Original
Jagodowe
Nabiał
Śniadania/kolacje
Zupy
Owoce
Dla dzieci
Mleko
Mam ochotę na
Szukaj
Kurka w kurkach
czas przygotowania: 35 minut
Pizza z patelni
czas przygotowania: 25 minut
Szpinakowe muffiny
czas przygotowania: 40 minut + czas studzenia
Lukrowane pierniki
czas przygotowania: 30 minut
Kotleciki jaglane z dipem serkowo-cytrynowym
czas przygotowania: 40 minut