Delikatny serek o kremowej konsystencji. Jego śmietankowy smak podkreśla charakter zarówno wytrawnych przystawek, jak i klasycznych dań. Doskonale sprawdza się do kanapek, przystawek, zabielania zup (zamiast śmietany), ale też jako składnik serników, kremowych deserów czy lodów. Na jego bazie można również przyrządzać dipy, musy czy puree, które są znakomitym dodatkiem do owoców morza.
Charakteryzuje się obniżoną kalorycznością. Polecany szczególnie tym, którzy preferują lekką, ale pożywną i smaczną kuchnię. Podawany w formie dipu jest idealnym dodatkiem do lekkich sałatek. Jego łagodny smak sprawia, że nie tylko doskonale komponuje się z rybami i owocami morza, ale jest też popularnym składnikiem dań dla dzieci.
Serek śmietankowy wzbogacony nutą aromatycznych ziół (m.in. bazylią, tymianekiem, pietruszką). Ich kompozycja doskonale podkreśla smak warzyw, potraw kuchni śródziemnomorskiej i klasycznych dań przygotowywanych na bazie makaronów. Można go również zastosować jako bazę do kremowych sosów i składnik farszów.
Idealna opcja na śniadanie, szczególnie dla fanów kanapek. Dodatek świeżego szczypiorku doskonale komponuje się ze śmietankowym smakiem serka. Dobrze smakuje w połączeniu ze świeżymi pomidorami i przydaje się podczas przygotowywania kanapek, bajgli oraz past do smarowania pieczywa. Ma również wielu zwolenników wśród fanów dań z grilla.
Delikatny krem na bazie serka i prawdziwej czekolady mlecznej z mleka alpejskiego. Idealna opcja dla miłośników słodkości w oryginalnym wydaniu. Świetny do kanapek na słodko oraz deserów i ciast: np. brownie, serników, muffinek, naleśników, tortów i ciasteczek. Stanowi doskonałą bazę do tworzenia czekoladowych sosów.