1. Tofu odsącz z zalewy na ręczniku papierowym, a następnie podziel na 8 równych paluszków.
2. Białka przelej do miski i lekko ubij za pomocą widelca. W drugim naczyniu wymieszaj nasiona chia oraz bułkę tartą na panierkę.
3. Rozgrzej olej na patelni. Kawałki tofu maczaj w białku, panieruj i kładź na rozgrzany olej. Smaż z każdej strony po 2-3 minuty. Usmażone paluszki ułóż na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym (aby odsączyć je z nadmiaru oleju).
4. Rzodkiewkę umyj i pokrój w cienkie plasterki. Roszponkę opłucz. Cebulę obierz i posiekaj w plastry. Warzywa przełóż do miski. Dodaj sok z cytryny i oliwę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj sałatkę, a następnie przełóż na dwa talerze.
5. Paluszki posmaruj serkiem Philadelphia ze szczypiorkiem i podawaj z sałatką.