Krem:
Ciasto:
Posypka:
1. W misce utrzyj drożdże z cukrem i ciepłym mlekiem. Następnie dodaj mąkę oraz miękkie masło i zagnieć ciasto. Gotowe uformuj w kulę, przykryj ściereczką i odstaw do wyrastania na godzinę. Po upływie tego czasu masę rozwałkuj cienko na prostokąt i podziel na paski o szerokości 3−4 cm.
2. Składniki posypki wymieszaj na talerzu. Nawiń paski ciasta na specjalne wałki do trdelníka tak, aby nachodziły na siebie. Tak przygotowane obtocz w posypce cukrowo- cynamonowej. Kołacze ustaw na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Trzymaj w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 10 minut.
3. Kremy: wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem na puch. Dodawaj partiami serek Philadelphia Original i zmiksuj na gładki krem. Gotową masą napełnij rękaw cukierniczy, odetnij rożek i lekko spłaszcz go dłonią. Serek Philadelphia Milka przełóż do drugiego rękawa i tak jak poprzednio zetnij rożek oraz lekko spłaszcz rękaw. Tak przygotowane (obydwa kremy) włóż do jednego rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdy i napełnij kołacze.