Faszerowane muszle conchiglioni

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki

  • 200 g serka Philadelphia Original
  • 150 g makaronu conchiglioni
  • 140 g zielonego groszku
  • 6 ml soku z cytryny
  • 6 g skórki startej z cytryny
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • 25 g natki pietruszki
  • 10 g listków świeżej szałwii
  • 1 ząbek czosnku (5 g)
  • 2 g soli
  • 2 g świeżo mielonego pieprzu kolorowego

Sposób przygotowania

  1. Wyjmij serek Philadelphia wcześniej z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej.
  2. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku wg instrukcji na opakowaniu.
  3. W osobnym garnku zagotuj wodę. Dodaj groszek i odczekaj, aż woda zacznie ponownie wrzeć. Od tego momentu gotuj zielony groszek przez 3 minuty.
  4. Przygotuj farsz. Serek Philadelphia wymieszaj z ziarenkami groszku, skórką z cytryny, pieprzem i solą.
  5. Zblenduj natkę pietruszki z szałwią, czosnkiem, oliwą oraz sokiem z cytryny.
  6. Napełnij makaronowe muszle farszem i ułóż na talerzach. Skrop każdą porcję ziołowym sosem i posyp listkami świeżej natki pietruszki oraz szałwii.

Mam ochotę na

Pasta z wędzonego pstrąga
Pasta z wędzonego pstrąga
czas przygotowania: 20 minut
Risotto z suszonymi pomidorami i szpinakiem
Risotto z suszonymi pomidorami i szpinakiem
czas przygotowania: 30 minut
Tost francuski z czekoladowym serkiem i rabarbarem
Tost francuski z czekoladowym serkiem i rabarbarem
czas przygotowania: 20 minut
Szpinakowe muffiny
Szpinakowe muffiny
czas przygotowania: 40 minut + czas studzenia
Spring rollsy z serkiem Phily
Spring rollsy z serkiem Phily
czas przygotowania: 30 minut