Składniki na tartę:
Składniki na frużelinę:
Dodatkowo:
1. Wszystkie składniki na tartę przełóż do blendera kielichowego, zmiksuj, przełóż na blat i połącz w jednolitą kulę. Zawiń ciasto w folię spożywczą i włóż do lodówki.
2. W tym czasie usmaż na patelni wiśnie z cukrem. Na koniec dodaj do nich mąkę ziemniaczaną i zagotuj, energicznie mieszając. Odstaw do wystudzenia.
3. Piekarnik nagrzej do 180°C. Przygotuj formę na tartę o średnicy ok. 23-24 cm.
4. Rozwałkuj ciasto i przełóż do formy, wyklejając dno i boki. Piecz w piekarniku przez 20-25 minut na złoty kolor.
5. Po wystudzeniu tartę posmaruj serkiem Philadelphia Milka. Nałóż frużelinę wokół brzegów, dołóż wydrylowane połówki czereśni i udekoruj listkami mięty.