Tort bezowy z owocami

Ilość porcji: 10
Czas przygotowania: 4 godziny

Składniki

  • 6 białek
  • 300 g cukru
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
  • szczypta soli
  • 400 g serka Philadelphia Milka
  • 200 g truskawek
  • 100 g malin
  • 50 g czereśni
  • 50 g borówek
  • 50 g jeżyn

Sposób przygotowania

  1. Piekarnik rozgrzej do 180°C (termoobieg). Dwie blaszki wyłóż papierem do pieczenia.
  2. W misie miksera umieść białka ze szczyptą soli i ubijaj na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj cukier, łyżka po łyżce. Ubijaj przez 15 minut, na koniec dodaj mąkę ziemniaczaną i ocet ryżowy.
  3. Na blaszkach uformuj 2 okręgi z ubitych białek i w środku każdego z nich utwórz delikatne wgłębienie. Wstaw do piekarnika i od razu zmniejsz temperaturę do 100°C (termoobieg), piecz przez 2 godziny 30 minut. Pozostaw bezę na całą noc albo do wystygnięcia.
  4. Tort bezowy przekładaj serkiem Philadelphia Milka i owocami.

Mam ochotę na

Wegeburgery w sosie pomidorowym
Wegeburgery w sosie pomidorowym
czas przygotowania: 40 minut
Zielone pierogi à la uszka
Zielone pierogi à la uszka
czas przygotowania: 75 minut
Różowa sałatka
Różowa sałatka
czas przygotowania: 25 minut
Sałatka z kwiatami
Sałatka z kwiatami
czas przygotowania: 10 minut
Tajskie curry z kurczakiem
Tajskie curry z kurczakiem
czas przygotowania: 30 minut