Pstrąg z pomarańczami w ziołowym pesto

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 40 minut

Składniki

Pesto:

  • 1 pęczek pietruszki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • ½ szklanki oleju roślinnego
  • 3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • 1 bagietka
  • 125 g serka Philadelphia Original
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 pstrągi
  • 1 pomarańcza6 gałązek tymianku
  • 4 łyżki pesto
  • 4 dymki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

  1. Wszystkie składniki na pesto umieść w blenderze kielichowym i zmiksuj na gładką masę.
  2. Pstrągi natnij z jednej strony, oprósz dokładnie solą i pieprzem. Do środka każdego pstrąga włóż kilka plastrów pomarańczy, 3 gałązki tymianku i 2 dymki. Wierzch posmaruj pesto.
  3. Ryby grilluj z obu stron, przez około 8 minut z każdej strony.
  4. Bagietkę pokrój w centymetrowe kromki i zgrilluj z obu stron na złoty kolor.
  5. Ryby wyłóż na talerze, serek wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i posmaruj kromki bagietki.

Mam ochotę na

Gzik z ziemniakami
Gzik z ziemniakami
czas przygotowania: 45 minut
Pieczona owsianka
Pieczona owsianka
czas przygotowania: 25 minut
Tort naleśnikowy red velvet
Tort naleśnikowy red velvet
czas przygotowania: 2,5 godziny
Zupa dyniowa
Zupa dyniowa
czas przygotowania: 25 minut
Tartinki śledziowe
Tartinki śledziowe
czas przygotowania: 15 minut