Umyj ziemniaki, obierz i pokrój w 2-3 cm kostkę. Zagotuj wodę w niewielkim garnku i wsyp przyprawy: połowę wędzonej papryki i soli, liście laurowe oraz kmin rzymski. Gotuj ziemniaki przez 5 minut, odcedź i osusz.
Równocześnie na patelni grillowej usmaż przekrojoną na pół i pozbawioną gniazda nasiennego paprykę, aż będzie miękka i miejscami lekko przypalona.
Wyłóż blachę papierem do pieczenia. W misce wymieszaj olej z pozostałymi przyprawami i ziemniakami. Wysyp ziemniaki na blachę i piecz przez 20 minut.
Przygotuj dip paprykowy: paprykę zblenduj z serkiem Philadelphia z ziołami, mlekiem, pieprzem cayenne i sokiem z cytryny. Dip czosnkowy: serek Philadelphia Original zblenduj z czosnkiem, mlekiem, sokiem z cytryny i oliwą. Przełóż dipy do osobnych miseczek i serwuj z pieczonymi ziemniaczkami.