Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Konkurs
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Konkurs
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Zupa serkowa z grzankami
Ilość porcji:
3
Czas przygotowania:
20 minut
Składniki
375 g serka Philadelphia Light
500 ml bulionu warzywnego
10 g masła
4 szalotki (80 g)
4 ząbki czosnku (20 g)
2 g nasion czarnuszki
3 g świeżej bazylii
10 ml oliwy z oliwek
1 bułka pełnoziarnista (60 g)
5 g soli
3 g pieprzu
Sposób przygotowania
W garnku roztop masło i wsyp drobno posiekaną szalotkę. Po zeszkleniu cebulki dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszaj drewnianą łyżką.
Po minucie zmniejsz ogień do minimum i dołóż serek Philadelphia Light, cały czas mieszając.
Następnie porcjami wlewaj bulion, nie przerywając mieszania. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw zupę z gazu, gdy dojdzie do wrzenia.
Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż pokrojoną w kosteczkę bułkę pełnoziarnistą. Serwuj zupę z grzankami, czarnuszką oraz listkami świeżej bazylii.
Znajdź podobne dania:
Philadelphia Light
Zupy
Mam ochotę na
Szukaj
Placki ziemniaczane
czas przygotowania: 25 minut
Gofry z pomidorami
czas przygotowania: 60 minut
Rolada truskawkowa
czas przygotowania: 35 minut (+ czas chłodzenia)
Jajka faszerowane awokado
czas przygotowania: 20 minut
Smoothie malinowe
czas przygotowania: 5 minut