Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Krem z brukselki
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
50 minut
Składniki
500 g brukselki (połowę odłóż do pieczenia)
1 ziemniak, pokrojony w kostkę
1 cebula, drobno posiekana
2 ząbki czosnku, posiekane
750 ml bulionu warzywnego
125 g serka Philadelphia Original
100 ml śmietanki 30%
2 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
świeży tymianek (do dekoracji)
Sposób przygotowania
Na oliwie podsmaż cebulę i czosnek, dodaj ziemniaka i połowę brukselki. Zalej bulionem, gotuj do miękkości.
Do zupy dodaj serek i śmietankę, miksuj na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem.
Resztę brukselek przekrój na pół, polej oliwą, dopraw solą i pieprzem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 20 minut.
Krem podawaj z pieczonymi brukselkami, udekorowany świeżym tymiankiem.
Znajdź podobne dania:
Philadelphia Original
Cebulowe
Warzywa
Zupy
Strączkowe
Mam ochotę na
Szukaj
Brzoskwinie & Philadelphia w wersji mille-feuille
czas przygotowania: 10 minut
Pieczeń wieprzowa z morelami
czas przygotowania: 160 minut
Ciastka „jajka sadzone”
czas przygotowania: 40 minut + 1 godzina chłodzenia ciasta
Pieczone ziemniaki à la kumpir turecki
czas przygotowania: 1 godzina 10 minut + czas studzenia
Smoothie malinowe
czas przygotowania: 5 minut