Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Krem z brukselki
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania:
50 minut
Składniki
500 g brukselki (połowę odłóż do pieczenia)
1 ziemniak, pokrojony w kostkę
1 cebula, drobno posiekana
2 ząbki czosnku, posiekane
750 ml bulionu warzywnego
125 g serka Philadelphia Original
100 ml śmietanki 30%
2 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
świeży tymianek (do dekoracji)
Sposób przygotowania
Na oliwie podsmaż cebulę i czosnek, dodaj ziemniaka i połowę brukselki. Zalej bulionem, gotuj do miękkości.
Do zupy dodaj serek i śmietankę, miksuj na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem.
Resztę brukselek przekrój na pół, polej oliwą, dopraw solą i pieprzem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 20 minut.
Krem podawaj z pieczonymi brukselkami, udekorowany świeżym tymiankiem.
Znajdź podobne dania:
Philadelphia Original
Cebulowe
Warzywa
Zupy
Strączkowe
Mam ochotę na
Szukaj
Zupa krem z batata z chipsem z boczku
czas przygotowania: 35 minut
Sernik z owocami jagodowymi
czas przygotowania: 20 minut
Bigos z młodej kapusty
czas przygotowania: 45 minut
Sernik wytrawny z pomidorami
czas przygotowania: 1 godzina 30 min + 8 godzin studzenia
Chińskie naleśniki z kaczką
czas przygotowania: 35 minut