Sernik z owocami jagodowymi

Ilość porcji: 10
Czas przygotowania: 20 minut + czas chłodzenia4 godziny

Składniki

  • 150 g kruszonki z herbatników
  • 50 g stopionego masła
  • 280 g serka Philadelphia Original
  • 397 g skondensowanego mleka z puszki
  • 120 ml śmietanki kremowej
  • sok z trzech cytryn i skórka z jednej cytryny
  • 150 g świeżych owoców jagodowych (do wyboru)
  • 50 ml truskawkowego lub malinowego sosu deserowego

Sposób przygotowania

  1. Do przygotowania spodu.
    Połącz kruszonkę z herbatników ze stopionym masłem. Dobrze rozprowadź na blaszce o podstawie 20 cm.
  2. Do przygotowania masy.
    Ubij serek Philadelphia razem z mlekiem skondensowanym, śmietanką kremową i skórką z cytryny, aż do uzyskania gładkiej masy. Dodawaj stopniowo sok z cytryny i ubijaj do zgęstnienia. Rozłóż masę na spodzie łyżką. Wygładź powierzchnię. Pozostaw do schłodzenia na 4 godziny.
  3. Przed podaniem udekoruj świeżymi owocami i sosem deserowym.

Mam ochotę na

Túrós rétes (strudel węgierski)
Túrós rétes (strudel węgierski)
czas przygotowania: 15 minut + czas pieczenia
Wołowina z puree dyniowym
Wołowina z puree dyniowym
czas przygotowania: 30 minut
Sernik czekoladowy z gruszką
Sernik czekoladowy z gruszką
czas przygotowania: 20 minut
Miniserniczki z czekoladą
Miniserniczki z czekoladą
czas przygotowania: ok. 4 godz.
Pulpety w sosie chrzanowym
Pulpety w sosie chrzanowym
czas przygotowania: 60 minut