Czas przygotowania:
20 minut + czas chłodzenia4 godziny
Składniki
150 g kruszonki z herbatników
50 g stopionego masła
280 g serka Philadelphia Original
397 g skondensowanego mleka z puszki
120 ml śmietanki kremowej
sok z trzech cytryn i skórka z jednej cytryny
150 g świeżych owoców jagodowych (do wyboru)
50 ml truskawkowego lub malinowego sosu deserowego
Sposób przygotowania
Do przygotowania spodu. Połącz kruszonkę z herbatników ze stopionym masłem. Dobrze rozprowadź na blaszce o podstawie 20 cm.
Do przygotowania masy. Ubij serek Philadelphia razem z mlekiem skondensowanym, śmietanką kremową i skórką z cytryny, aż do uzyskania gładkiej masy. Dodawaj stopniowo sok z cytryny i ubijaj do zgęstnienia. Rozłóż masę na spodzie łyżką. Wygładź powierzchnię. Pozostaw do schłodzenia na 4 godziny.
Przed podaniem udekoruj świeżymi owocami i sosem deserowym.