1. Wszystkie składniki poza kisielem wymieszaj w misce. Kiedy masa będzie w miarę jednolita, zagnieć ją dłońmi do uzyskania idealnej konsystencji (ciasto powinno delikatnie przyklejać się do rąk i być lekko wilgotne).
2. Stolnicę i wałek obsyp mąką. Rozwałkuj ciasto do grubości ok. 5 mm. Wytnij cienką szklanką 40 kółek. W 20 z nich dodatkowo wytnij małą foremką gwiazdkę.
3. Piecz ciasteczka ok. 15 min. w temperaturze 180 st. C. W międzyczasie przygotuj kisiel.
4. Wyciągnij ciastka z piekarnika i odstaw je do schodzenia. Następnie, za pomocą lukru w pisaku sklej pełne kółeczka z kółeczkami z gwiazdką.
5. Gwiazdki wypełnij lekko schłodzonym kisielem (ok. 1 mała łyżeczka na jedno ciastko)
Wskazówka:
Przed podaniem posyp ciasteczka cukrem pudrem.