Melon z prosciutto

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 6 plastrów melona miodowego (obranego i pozbawionego gniazd nasiennych)
  • 6 plastrów szynki parmeńskiej
  • 200 g serka Philadelphia Original
  • 2 łyżki ziołowego pesto
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka wody
  • świeżo mielony pieprz
  • kilka liści bazylii

Sposób przygotowania

  1. Na dnie talerza rozsmaruj serek.
  2. Pesto połącz z oliwą i wodą, polej serek.
  3. Plastry melona owiń szynką parmeńską i ułóż je na talerzu.
  4. Posyp listkami bazylii i oprósz świeżo mielonym pieprzem.

Mam ochotę na

Tajska zupa kokosowa
Tajska zupa kokosowa
czas przygotowania: 30 minut
Galette z pomarańczami
Galette z pomarańczami
czas przygotowania: 45 minut + czas pieczenia
Sałatka z faszerowanymi kwiatami cukinii
Sałatka z faszerowanymi kwiatami cukinii
czas przygotowania: 10 minut
Carpaccio z gruszki z szynką parmeńską
Carpaccio z gruszki z szynką parmeńską
czas przygotowania: 10 minut
Pieczony dorsz z warzywami i sosem ziołowo-cytrynowym
Pieczony dorsz z warzywami i sosem ziołowo-cytrynowym
czas przygotowania: 30 minut