Melon z prosciutto

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 6 plastrów melona miodowego (obranego i pozbawionego gniazd nasiennych)
  • 6 plastrów szynki parmeńskiej
  • 200 g serka Philadelphia Original
  • 2 łyżki ziołowego pesto
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka wody
  • świeżo mielony pieprz
  • kilka liści bazylii

Sposób przygotowania

  1. Na dnie talerza rozsmaruj serek.
  2. Pesto połącz z oliwą i wodą, polej serek.
  3. Plastry melona owiń szynką parmeńską i ułóż je na talerzu.
  4. Posyp listkami bazylii i oprósz świeżo mielonym pieprzem.

Mam ochotę na

Nachosy z dipem kimchi
Nachosy z dipem kimchi
czas przygotowania: 10 minut
Różowa sałatka
Różowa sałatka
czas przygotowania: 25 minut
Szaszłyki drobiowe z dipem serkowo-musztardowym
Szaszłyki drobiowe z dipem serkowo-musztardowym
czas przygotowania: 30 minut
Kanapka z marynowanym tofu
Kanapka z marynowanym tofu
czas przygotowania: 25 minut
Koktajl z buraków z dodatkiem jabłek, malin i suszonej żurawiny
Koktajl z buraków z dodatkiem jabłek, malin i suszonej żurawiny
czas przygotowania: 60 minut