Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Melon z prosciutto
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
15 minut
Składniki
6
plastrów melona miodowego (obranego i pozbawionego gniazd nasiennych)
6
plastrów szynki parmeńskiej
200 g
serka Philadelphia Original
2
łyżki ziołowego pesto
1
łyżka oliwy
1
łyżka wody
świeżo mielony pieprz
kilka liści bazylii
Sposób przygotowania
Na dnie talerza rozsmaruj serek.
Pesto połącz z oliwą i wodą, polej serek.
Plastry melona owiń szynką parmeńską i ułóż je na talerzu.
Posyp listkami bazylii i oprósz świeżo mielonym pieprzem.
Znajdź podobne dania:
Philadelphia Original
Mięso
Egzotyczne
Owoce
Przystawki i przekąski
Wieprzowina
Mam ochotę na
Szukaj
Nachosy z dipem kimchi
czas przygotowania: 10 minut
Różowa sałatka
czas przygotowania: 25 minut
Szaszłyki drobiowe z dipem serkowo-musztardowym
czas przygotowania: 30 minut
Kanapka z marynowanym tofu
czas przygotowania: 25 minut
Koktajl z buraków z dodatkiem jabłek, malin i suszonej żurawiny
czas przygotowania: 60 minut