Sałatka z quinoą

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 100 g serka Philadelphia z ziołami
  • 100 g quinoi
  • 1 pęczek szparagów
  • 200 kolorowych pomidorków koktajlowych
  • ½ awokado
  • 80 g mieszanki młodych listków
  • 80 g kiełków koniczyny
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 bagietka
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1. Quinoę ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Tak przygotowaną komosę ryżową przełóż do dwóch miseczek.

2. Szparagi obierz i przekrój na pół. W dużym rondlu zagotuj 2 szklanki wody z ½ łyżeczki cukru i ½ łyżeczki soli. Wrzuć pędy na wrzątek i blanszuj 3-4 minuty. Następnie odsącz.

3. Do misek z komosą dodaj: szparagi, połówki pomidorków koktajlowych, pokrojone awokado, kiełki oraz młode listki. Na każdą porcję sałatki nałóż 50 g serka Philadelphia z ziołami. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

4. Sałatkę serwuj z ciepłą bagietką.

Mam ochotę na

Gofry
Gofry
czas przygotowania: 25 minut
Miniserniczki z czekoladą
Miniserniczki z czekoladą
czas przygotowania: ok. 4 godz.
Koktajl truskawkowy
Koktajl truskawkowy
czas przygotowania: 15 minut
Ciabatta z serkiem Philadelphia i grillowanymi warzywami
Ciabatta z serkiem Philadelphia i grillowanymi warzywami
czas przygotowania: 15 minut
Wegetariańska zupa marchewkowa z batatem
Wegetariańska zupa marchewkowa z batatem
czas przygotowania: 40 minut