Przekąski kanapkowe

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki

  • chleb razowy żytni, np. z dodatkiem orkiszu
  • 150 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 8 plasterków okrągłej wędliny z piersi indyka
  • 4 okrągłe plasterki sera żółtego
  • pomidor
  • ogórek

Sposób przygotowania

  1. Z chleba wykrój okrągłe kawałki. Pomidora i ogórka pokrój w plasterki.
  2. Ułóż warstwami chleb, serek, wędlinę oraz warzywa, przebij wszystko drewnianym patyczkiem.
  3. Podawaj ze szczypiorkiem i rukolą.

Mam ochotę na

Bajgle z pastą jajeczną
Bajgle z pastą jajeczną
czas przygotowania: 1 godz. 35 min.
Wiosenna tortilla
Wiosenna tortilla
czas przygotowania: 10 minut
Galette z pomarańczami
Galette z pomarańczami
czas przygotowania: 45 minut + czas pieczenia
Kanapki z kurkami i serkiem Philadelphia ze szczypiorkiem
Kanapki z kurkami i serkiem Philadelphia ze szczypiorkiem
czas przygotowania: 15 minut
Bożonarodzeniowe ciasto z malinami
Bożonarodzeniowe ciasto z malinami
czas przygotowania: 135 minut