Przekąski kanapkowe

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki

  • chleb razowy żytni, np. z dodatkiem orkiszu
  • 150 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 8 plasterków okrągłej wędliny z piersi indyka
  • 4 okrągłe plasterki sera żółtego
  • pomidor
  • ogórek

Sposób przygotowania

  1. Z chleba wykrój okrągłe kawałki. Pomidora i ogórka pokrój w plasterki.
  2. Ułóż warstwami chleb, serek, wędlinę oraz warzywa, przebij wszystko drewnianym patyczkiem.
  3. Podawaj ze szczypiorkiem i rukolą.

Mam ochotę na

Sernik pistacjowy dla Mikołaja
Sernik pistacjowy dla Mikołaja
czas przygotowania: 40 minut
Tuńczyk z pieczonymi brokułami
Tuńczyk z pieczonymi brokułami
czas przygotowania: 10 minut
Makaron w pomidorach
Makaron w pomidorach
czas przygotowania: 25 minut
Koktajl truskawkowy
Koktajl truskawkowy
czas przygotowania: 15 minut
Sałatka z pomidorów i awokado
Sałatka z pomidorów i awokado
czas przygotowania: 15 minut