Przesiej mąkę razem z kakao, solą i proszkiem do pieczenia.
Jajka utrzyj z cukrem na jasną i lekko puszystą masę.
Do mąki dodaj mleko oraz serek Philadelphia Milka i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodaj masę jajeczną i delikatnie wymieszaj.
Wyłóż formę na 12 muffinek papilotkami. Rozłóż równomiernie ciasto do papilotek i wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut, a następnie postaw na kratce do ostudzenia.
Przygotuj krem: utrzyj w misce serek Philadelphia Original z miękkim masłem. Jeśli korzystasz z miksera planetarnego, możesz mieszać na najwyższych obrotach. Gdy uzyskasz gładką, kremową masę, dodaj cukier puder, wanilię oraz szczyptę soli i dokładnie wymieszaj.
Przełóż krem do rękawa cukierniczego (lub szprycy) zakończonego końcówką w kształcie gwiazdki i udekoruj muffinki. Posyp je piankami marshmallows.