Różowa sałatka

Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki

  • 100 g serka Philadelphia Light
  • 170 g czerwonej kapusty
  • 80 g truskawek
  • 50 g rzodkiewek czerwonych
  • 90 g buraka paskowanego
  • 20 g buraka czerwonego
  • 220 g krwistej pomarańczy
  • 100 ml soku z owoców granatu
  • 40 ml soku z cytryny
  • 20 g musztardy dijon
  • 2 g pieprzu cayenne
  • 50 ml octu jabłkowego
  • 3 g cukru
  • 2 g soli

Sposób przygotowania

  1. Serek Philadelphia Light wymieszaj z sokiem z owoców granatu, sokiem z cytryny, musztardą Dijon oraz pieprzem cayenne.
  2. Kapustę czerwoną pokrój w paseczki i polej połową octu jabłkowego, dodając także cukier i sól.
  3. Truskawki i rzodkiewki umyj, a następnie pokrój w plasterki (w poprzek). Buraki obierz. Pokrój buraka paskowanego w cienkie plastry, a czerwonego – w grubsze plastry. Powycinaj z nich małe kółeczka lub pokrój je w kosteczkę.
  4. Pomarańczę obierz, usuń albedo i pokrój w plasterki. Ułóż owoce oraz warzywa na talerzu i polej różowym sosem przygotowanym na bazie serka Philadelphia.

Mam ochotę na

Pascha różana
Pascha różana
czas przygotowania: 120 minut
Tartaletki jabłkowe
Tartaletki jabłkowe
czas przygotowania: 60 minut
Zupa meksykańska
Zupa meksykańska
czas przygotowania: 40 minut
Pieczony bakłażan z farszem z czerwonej soczewicy
Pieczony bakłażan z farszem z czerwonej soczewicy
czas przygotowania: 70 minut
Tarta dyniowo-brzoskwiniowa
Tarta dyniowo-brzoskwiniowa
czas przygotowania: 70 minut