Serek Philadelphia z boczkiem, cukinią i sosem carbonara
Ilość porcji: 5
Czas przygotowania:
5 minut + czas pieczenia1 godzina
Składniki
375 g spaghetti
150 g serka Philadelphia z ziołami+ odrobina do dekoracji
2 duże jajka, delikatnie ubite
20 g starty ser parmezan
1 łyżka oliwy z oliwek
120 g przypieczonego bez tłuszczu bekonu
2 średnie starte cukinie
Sposób przygotowania
Gotuj makaron spaghetti w osolonej wodzie przez 10 minut, żeby był al dente.
W międyczasie wymieszaj razem serek Philadelphia, jajka i parmezan, aż będą dobrze połączone. Przypraw i odstaw na bok.
Podgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni i smaż bekon, aż się zezłoci. Dodaj cukinię i smaż przez 1-2 minut, aby nie była surowa.
Kiedy makaron spaghetti będzie już ugotowany, wyciągnij go z wody za pomocą szczypiec i wyłóż prosto na patelnię z bekonem i cukinią. Wymieszaj wszystko, następnie ściągnij z ognia i dodaj mieszankę z serkiem Philadelphia. Ponownie wszystko wymieszaj.
Wskazówka: Możesz serwować z większą ilością serka Philadelphia.