Serek Philadelphia z boczkiem, cukinią i sosem carbonara

Ilość porcji: 5
Czas przygotowania: 5 minut + czas pieczenia1 godzina

Składniki

  • 375 g spaghetti
  • 150 g serka Philadelphia z ziołami+ odrobina do dekoracji
  • 2 duże jajka, delikatnie ubite
  • 20 g starty ser parmezan
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 120 g przypieczonego bez tłuszczu bekonu
  • 2 średnie starte cukinie

Sposób przygotowania

  1. Gotuj makaron spaghetti w osolonej wodzie przez 10 minut, żeby był al dente.
  2. W międyczasie wymieszaj razem serek Philadelphia, jajka i parmezan, aż będą dobrze połączone. Przypraw i odstaw na bok.
  3. Podgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni i smaż bekon, aż się zezłoci. Dodaj cukinię i smaż przez 1-2 minut, aby nie była surowa.
  4. Kiedy makaron spaghetti będzie już ugotowany, wyciągnij go z wody za pomocą szczypiec i wyłóż prosto na patelnię z bekonem i cukinią. Wymieszaj wszystko, następnie ściągnij z ognia i dodaj mieszankę z serkiem Philadelphia. Ponownie wszystko wymieszaj.

Wskazówka:
Możesz serwować z większą ilością serka Philadelphia.

Mam ochotę na

Chłodnik ogórkowy z miętą
Chłodnik ogórkowy z miętą
czas przygotowania: 40 minut
Kolorowe kanapki
Kolorowe kanapki
czas przygotowania: 15 minut
Gofry proteinowe z pieczoną dynią
Gofry proteinowe z pieczoną dynią
czas przygotowania: 35 minut
Crumble z owocami
Crumble z owocami
czas przygotowania: 35 minut
Terrina z łososiem
Terrina z łososiem
czas przygotowania: 15 minut