Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Szaszłyki z dorszem, batatem i cukinią
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
25 minut
Składniki
200 g filetu z dorsza
1 średni batat
1 mała cukinia
125 g serka Philadelphia z ziołami
1 łyżka oliwy z oliwek
kilka liści świeżej bazylii (do dekoracji)
sól i pieprz do smaku
Wykałaczki lub patyczki do szaszłyków
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Umyte warzywa pokrój w cienkie plasterki (około 0,5 cm grubości).
Dorsza pokrój na kawałki wielkości kęsa, dopraw solą i pieprzem.
Na patyczki do szaszłyków nabijaj na przemian plasterki batata, cukinii i kawałki dorsza. Skrop szaszłyki oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem.
Szaszłyki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez około 15 minut, aż bataty będą miękkie, a dorsz się zarumieni.
Na talerzu rozsmaruj serek, połóż na nim gotowe szaszłyki.
Udekoruj świeżymi listkami bazylii.
Znajdź podobne dania:
Philadelphia z ziołami
Ryby i owoce morza
Warzywa
Dania główne
Dyniowate
Ziemniaki
Dorsz
Mam ochotę na
Szukaj
Bajgiel z łososiem
czas przygotowania: 10 minut
Japońskie hotcakes pani Anety
czas przygotowania: 25 minut
Ryż na mleku z serkiem Philadelphia, pieczonymi truskawkami, kruszonką i macierzanką cytrynową
czas przygotowania: 25 minut
Gofry z pomidorami
czas przygotowania: 60 minut
Bożonarodzeniowe ciasto z malinami
czas przygotowania: 135 minut