Bezglutenowe naleśniki z sokiem z buraka i serkiem Phily
Ilość porcji: 20
Czas przygotowania:
40 minut
Składniki
250 g serka Philadelphia Light
2 łyżki tartego chrzanu
200 g mąki bezglutenowej w równych proporcjach: z tapioki + ryżowa + gryczana
200 ml mleka ryżowego
200 ml sok z kiszonego buraka
3 jajka
woda gazowana
pieprz czarny
2 łyżeczki oleju słonecznikowego
Sposób przygotowania
Z jednego jajka oddziel białko, ubij je.
Żółtko i dwa jajka zmiksuj z mąką i mlekiem ryżowym. Dodaj sok z buraka, pieprz, wymieszaj. Dolej wody do uzyskania lejącej konsystencji. Dodaj ubite białko i delikatnie wymieszaj.
Naleśniki smaż na niewielkiej ilości oleju przez kilka minut z jednej strony i przez minutę z drugiej.
Z naleśników wytnij podłużne paski.
Serek Phily wymieszaj z chrzanem. Masę układaj na pasku naleśnikowym i zawijaj.