Bezglutenowe naleśniki z sokiem z buraka i serkiem Phily

Ilość porcji: 20
Czas przygotowania: 40 minut

Składniki

  • 250 g serka Philadelphia Light
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • 200 g mąki bezglutenowej w równych proporcjach: z tapioki + ryżowa + gryczana
  • 200 ml mleka ryżowego
  • 200 ml sok z kiszonego buraka
  • 3 jajka
  • woda gazowana
  • pieprz czarny
  • 2 łyżeczki oleju słonecznikowego

Sposób przygotowania

  1. Z jednego jajka oddziel białko, ubij je.
  2. Żółtko i dwa jajka zmiksuj z mąką i mlekiem ryżowym. Dodaj sok z buraka, pieprz, wymieszaj. Dolej wody do uzyskania lejącej konsystencji. Dodaj ubite białko i delikatnie wymieszaj.
  3. Naleśniki smaż na niewielkiej ilości oleju przez kilka minut z jednej strony i przez minutę z drugiej.
  4. Z naleśników wytnij podłużne paski.
  5. Serek Phily wymieszaj z chrzanem. Masę układaj na pasku naleśnikowym i zawijaj.
  6. Rollsy naleśnikowe podawaj ze świeżym koperkiem.

Mam ochotę na

Miniserniczki z czekoladą
Miniserniczki z czekoladą
czas przygotowania: ok. 4 godz.
Wiosenne tosty z łososiem i ogórkiem
Wiosenne tosty z łososiem i ogórkiem
czas przygotowania: 15 minut
Herbatniki z serkiem i malinami
Herbatniki z serkiem i malinami
czas przygotowania: 15 minut
Sernik czereśniowy na zimno
Sernik czereśniowy na zimno
czas przygotowania: 30 minut oraz czas schłodzenia
Galette z pomarańczami
Galette z pomarańczami
czas przygotowania: 45 minut + czas pieczenia