Brownie z bananem

Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 175 g serka Philadelphia Milka
  • 100 g masła
  • 30 ml oleju rzepakowego
  • 150 g cukru białego
  • 200 g cukru brązowego
  • 4 jajka M
  • 20 g cukru z wanilią
  • 130 g mąki
  • 80 g ciemnego kakao
  • 1 banan
  • 3 g soli

Sposób przygotowania

  1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza (bez termoobiegu).
  2. W kąpieli wodnej rozpuść masło wraz z Philadelphią Milką, a następnie ostudź i wymieszaj z cukrami oraz olejem. Dodawaj po jednym jajku, energicznie ubijając masę, aż zmieni kolor na jaśniejszy.
  3. Przesiej do miski mąkę, kakao i sól. Wsyp suche składniki do masy i mieszaj delikatnie, aż  całość się połączy – nie dłużej. Wyłóż blachę/naczynie o wymiarach około 20×30 cm papierem do pieczenia i wylej masę.
  4. Pokrój banana wzdłuż w cienkie plastry i ułóż na wierzchu. Piecz 35 minut.

Mam ochotę na

Kluski z makiem
Kluski z makiem
czas przygotowania: 30 minut
Chłodnik ogórkowy z miętą
Chłodnik ogórkowy z miętą
czas przygotowania: 40 minut
Gzik z ziemniakami
Gzik z ziemniakami
czas przygotowania: 45 minut
Serniczki z karmelem, słonym masłem i jabłkami
Serniczki z karmelem, słonym masłem i jabłkami
czas przygotowania: 25 minut
Fish burger
Fish burger
czas przygotowania: 15 minut