Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Pizza z ziemniakami, rozmarynem, guanciale i cebulą
Ilość porcji: 6
Czas przygotowania:
2 godziny
Składniki
220 ml wody
25 g świeżych drożdży
1 łyżka cukru
1 łyżeczka soli
450 g mąki pszennej
2 łyżki oliwy z oliwek
250 g serka Philadelphia z ziołami
125 g serka Philadelphia z ziołami
5 ugotowanych młodych ziemniaków
100 g guanciale w kostce
1 cebula
3 gałązki rozmarynu
150 g tartej mozzarelli
sól i pieprz
Sposób przygotowania
Drożdże połącz z cukrem i wodą. Dodaj sól, mąkę, oliwę i wyrób na gładkie ciasto. Pozostaw pod przykryciem do podwojenia objętości.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, wyłóż ciasto na blachę i uformuj placek.
Wierzch ciasta posmaruj serkiem, posyp mozzarellą, dodaj ziemniaki pokrojone w plasterki, oprósz solą i pieprzem. Posyp cebulą pokrojoną w piórka, guanciale i gałązkami rozmarynu.
Piecz 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C (góra-dół).
Pizzę podziel na 6 części, na każdy z kawałków nałóż po kleksie serka.
Znajdź podobne dania:
Nabiał
Philadelphia z ziołami
Mięso
Cebulowe
Warzywa
Kuchnia włoska
Dania główne
Wieprzowina
Ziemniaki
Mam ochotę na
Szukaj
Wegeburgery w sosie pomidorowym
czas przygotowania: 40 minut
Rurki z kremem waniliowym
czas przygotowania: 40 minut
Wiosenna tortilla
czas przygotowania: 10 minut
Karp w kremowym sosie
czas przygotowania: 30 minut
Placki ziemniaczane
czas przygotowania: 25 minut