Wymieszaj wszystkie przyprawy: kmin rzymski, curry, słodką paprykę, cynamon, czosnek, imbir, cayenne i sól. Dodaj połowę mieszanki przypraw do maślanki. Marynatę przelej do torebki strunowej.
Pierś z kurczaka pokrój w paski i wrzuć do torebki z marynatą. Dociśnij zamknięcie i wstaw zamarynowane mięso na noc do lodówki.
Następnego dnia rozgrzej piekarnik do 220°C.
Pozostałą mieszankę przypraw dodaj do serka Philadelphia z ziołami i wymieszaj z mlekiem, sokiem z cytryny i oliwą.
Rozgrzej olej na patelni, wyjmij kurczaka z marynaty i obsmaż z każdej strony przez 7-8 minut.
Chlebki pita spryskaj wodą, zawiń każdy w folię i włóż do piekarnika na 5 minut.
Na miękkich chlebkach pita ułóż sałatę, plastry pomidora, cebuli i kawałki kurczaka. Nałóż sos na mięso. Zwiń chlebki z nadzieniem, obwiń w papier i zwiąż sznureczkiem.