Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Pizzerki z karmelizowaną cebulą, rukolą i granatem
Ilość porcji:
12
Czas przygotowania:
2 godziny
Składniki
Ciasto
25 g świeżych drożdży
1 szczypta soli
1 łyżeczka cukru
150 ml letniej wody
400 g mąki
3 łyżki oliwy
2 łyżki oleju
2 czerwone cebule
3 łyżki cukru brązowego
3 łyżki soku z cytryny
250 g serka Philadelphia z ziołami
3 łyżki startego parmezanu
2 garście rukoli
4 łyżki pestek granatu
Sposób przygotowania
Drożdże połącz z cukrem i wodą. Dodaj sól, mąkę, oliwę i wyrób na gładkie ciasto. Pozostaw pod przykryciem do podwojenia objętości.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną w piórka cebulę, smaż przez 7 minut. Na koniec dodaj brązowy cukier i sok z cytryny. Smaż przez 1 minutę.
Połowę serka Philadelphia z ziołami połącz z parmezanem. Resztę zostaw do dekoracji.
Ciasto podziel na 12 części, uformuj płaskie kulki. Na wierzch każdej z nich wyłóż łyżkę serka i rozsmaruj, nałóż karmelizowaną cebulę.
Umieść pizzerki w piekarniku nagrzanym do 200°C (góra-dół), piecz przez 15 minut.
Upieczone pizzerki posyp rukolą i pestkami granatu, udekoruj pozostałym serkiem.
Znajdź podobne dania:
Nabiał
Philadelphia z ziołami
Egzotyczne
Cebulowe
Warzywa
Owoce
Kuchnia włoska
Przystawki i przekąski
Urodziny i imieniny
Mam ochotę na
Szukaj
Trdelník
czas przygotowania: 35 minut + czas oczekiwania i pieczenia
Sałatka brokułowa z makaronem z soczewicy
czas przygotowania: 40 minut
Crumble z owocami
czas przygotowania: 35 minut
Pierogi z łososiem wędzonym
czas przygotowania: 45 minut
Hünkar beğendi
czas przygotowania: 50 minut