Crumble z owocami

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 35 minut

Składniki

  • 2 brzoskwinie
  • 2 jabłka
  • kilka kiści winogron
  • 15 malin
  • 125 g serka Philadelphia Milka
  • listki mięty

Kruszonka:

  • 150 g mąki pszennej
  • 100 g miękkiego masła
  • 100 g cukru
  • 4 łyżki płatków migdałów

Sposób przygotowania

  1. Jabłka i brzoskwinie pokrój na mniejsze kawałki, wsyp do formy do pieczenia razem z winogronami.
  2. Składniki na kruszonkę zmiksuj w blenderze kielichowym na jednolitą masę. Kruszonkę rozetrzyj między palcami i posyp nią owoce.
  3. Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190°C (góra, dół). Serwuj z kleksami serka Philadelphia Milka i świeżymi malinami. Posyp listkami mięty. 

Mam ochotę na

Granola cups z jadalnymi kwiatami
Granola cups z jadalnymi kwiatami
czas przygotowania: 40 minut
Japońskie hotcakes pani Anety
Japońskie hotcakes pani Anety
czas przygotowania: 25 minut
Pizza z ziemniakami, rozmarynem, guanciale i cebulą
Pizza z ziemniakami, rozmarynem, guanciale i cebulą
czas przygotowania: 2 godziny
Tarta dyniowa
Tarta dyniowa
czas przygotowania: 90 minut
Pad thai
Pad thai
czas przygotowania: 25 minut