Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Spring rollsy z krewetkami
Ilość porcji:
6
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki
6 arkuszy papieru ryżowego
18 ugotowanych krewetek
3 łyżki marchewki pokrojonej w zapałki
3 łyżki ogórka pokrojonego w zapałki
1 pęczek kolendry
12 liści bazylii tajskiej
125 g serka Philadelphia z ziołami
Sos:
125 g serka Philadelphia z ziołami
2 łyżki srirachy
2 łyżki pulpy mango
Sposób przygotowania
Papier ryżowy rozłóż na płaskim talerzu i zanurz w wodzie na kilka sekund, aż zmięknie. Następnie przełóż go na deskę do krojenia.
Na środek papieru ryżowego nałóż: 3 krewetki, kilka kawałków marchewki i ogórka, kilka liści kolendry oraz 2 listki bazylii tajskiej.
Posmaruj środek łyżeczką serka.
Zwiń papier ryżowy, zawijając boki do środka, tak aby powstał ciasny rulon. W ten sam sposób przygotuj pozostałe rollsy.
Składniki na sos zmiksuj w blenderze do uzyskania gładkiej konsystencji.
Spring rollsy podawaj z przygotowanym sosem.
Znajdź podobne dania:
Na upały
Philadelphia z ziołami
Kuchnia azjatycka
Liściowe
Korzeniowe
Przystawki i przekąski
Strączkowe
Mam ochotę na
Szukaj
Deser a la pavê de maracujá
czas przygotowania: 25 minut
Sałatka z faszerowanymi kwiatami cukinii
czas przygotowania: 10 minut
Smoothie kokosowo-limonkowe
czas przygotowania: 10 minut
Sernik arbuzowy
czas przygotowania: 70 minut + czas tężenia
Zupa warzywna
czas przygotowania: 30 minut