Lody kokosowo-limonkowe z grillowanym melonem

Czas przygotowania: 25 minut + czas chłodzenia8 h

Składniki

  • 250 g serka Philadelphia Original
  • 240 ml śmietanki 36%
  • 150 g cukru drobnego
  • 1,5 ml aromatu kokosowego
  • 75 g wiórków kokosowych
  • 15 ml soku z limonki
  • 3 g startej skórki z limonki
  • 300 g melona cantaloupe (1/2 owoca)
  • 5 g listków mięty

Sposób przygotowania

  1. Serek Philadelphia Original wymieszaj dokładnie z cukrem, aromatem kokosowym, sokiem z limonki oraz wiórkami kokosowymi.
  2. W osobnej misce ubij śmietankę (aż będzie sztywna). Wymieszaj delikatnie masę serkową ze śmietanką. Przełóż masę do foremki na lody i odstaw na noc do zamrażarki.
  3. Następnego dnia rozgrzej grill (lub patelnię grillową), pokrój melona i ułóż kawałki na ruszcie. Grilluj owoc przez 5 minut z każdej strony. Przełóż melona na talerze, a następnie nałóż kulki lodów.
  4. Całość posyp startą skórką z limonki, wiórkami kokosowymi oraz listkami mięty.

Mam ochotę na

Focaccia di recco
Focaccia di recco
czas przygotowania: 50 minut
Gruszka gotowana w herbacie
Gruszka gotowana w herbacie
czas przygotowania: 25 minut
Halibut w sosie cytrynowym z serkiem Philadelphia Light
Halibut w sosie cytrynowym z serkiem Philadelphia Light
czas przygotowania: 30 minut
Chłodnik rzodkiewkowy
Chłodnik rzodkiewkowy
czas przygotowania: 15 minut
Gofry
Gofry
czas przygotowania: 25 minut