Frittata

Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki

  • 200 g serka Philadelphia Light
  • 100 g łososia wędzonego
  • 160 g pomidorków koktajlowych
  • 200 g świeżego szpinaku
  • 6 g czosnku
  • 10 g masła
  • 8 jajek (ok. 450 g)
  • 2 g soli
  • 2 g pieprzu
  • 1 g nasion czarnuszki

Sposób przygotowania

  1. Nagrzej piekarnik do 200°C. Rozgrzej patelnię żeliwną i podsmaż na maśle czosnek, a następnie dodaj szpinak. Smaż na małym ogniu przez 4 minuty lub do momentu odparowania wody.
  2. Dodaj na patelnię 120 g serka Philadelphia Light i wymieszaj ze szpinakiem. W misce rozbełtaj jajka z solą i pieprzem. Umyj pomidorki i przekrój na pół, poszarp łososia na kawałki.
  3. Wlej jajka na patelnię ze szpinakiem i serkiem, poukładaj pomidorki, łososia i dodaj kleksy serka Philadelphia. Wstaw do piekarnika na 15 minut, a po wyjęciu posyp potrawę czarnuszką.

Mam ochotę na

Sernik kawowy
Sernik kawowy
czas przygotowania: 45 minut
Parmigiana
Parmigiana
czas przygotowania: 60 minut
Sernikobrownie
Sernikobrownie
czas przygotowania: 2 godziny + czas studzenia ciasta
Wellington z łososiem i szpinakiem
Wellington z łososiem i szpinakiem
czas przygotowania: 60 minut
Túrós rétes (strudel węgierski)
Túrós rétes (strudel węgierski)
czas przygotowania: 15 minut + czas pieczenia