Chowder z kalafiora i kukurydzy

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 35 minut

Składniki

  • 125 g serka Philadelphia Light
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1 główka kalafiora (ok. 700 g)
  • ½ pora (biała część)
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 gałązki koperku
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. Kalafiora umyj i podziel na małe różyczki. Cztery cząstki sparz wrzątkiem i odłóż do dekoracji. Pora opłucz i pokrój w plasterki. Kukurydzę odsącz na sicie.
  2. Na rozgrzanym w garnku oleju podsmaż pora przez 4 minuty (na małym ogniu). Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, zamieszaj i smaż kolejne 2 minuty. Po tym czasie dodaj kalafiora i kukurydzę. Całość trzymaj na ogniu 5 minut, mieszając co jakiś czas.
  3. Do podsmażonych warzyw wlej bulion i gotuj przez 20 minut.
  4. Ugotowaną zupę zblenduj z 75 g serka Philadelphia Light na krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Chowder podawaj udekorowany różyczkami kalafiora, pozostałym serkiem Philadelphia Light i świeżym koperkiem.

Mam ochotę na

Przysmak a’la caprese z serkiem Philadelphia
Przysmak a’la caprese z serkiem Philadelphia
czas przygotowania: 15 minut
Pieczony bakłażan z farszem z czerwonej soczewicy
Pieczony bakłażan z farszem z czerwonej soczewicy
czas przygotowania: 70 minut
Minitorcik à la węgierski
Minitorcik à la węgierski
czas przygotowania: 35 minut
Krem z białych warzyw
Krem z białych warzyw
czas przygotowania: 40 minut
Sernik na zimno z mango
Sernik na zimno z mango
czas przygotowania: 60 minut