Soczysta pierś z indyka w sosie serkowo-chrzanowym

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • Połowa dużej piersi z indyka
  • 60 g serka Philadelphia Light
  • 1 łyżeczka chrzanu tartego
  • 3/4-1 szklanka bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka masła
  • sól, pieprz czarny mielony
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania

  1. Serek Philadelphia wyjmij z lodówki, żeby nabrał pokojowej temperatury.
  2. Pierś z indyka pokrój na plastry, podsmaż na maśle z każdej strony, dodaj sól i pieprz.
  3. Do podsmażonych sznycli dodaj bulion warzywny, duś przez około 15-20 minut.
  4. Mięso przełóż do naczynia, w którym będzie podawane. Do serka Philadelphia z chrzanem dodaj odrobinę bulionu, rozmieszaj i wlej do reszty wywaru.
  5. Sznycle polej sosem serkowo-chrzanowym i posyp posiekaną natką pietruszki.

Mam ochotę na

Zupa krem z batata z chipsem z boczku
Zupa krem z batata z chipsem z boczku
czas przygotowania: 35 minut
Zupa z młodymi ziemniakami i bobem
Zupa z młodymi ziemniakami i bobem
czas przygotowania: 35 minut
Pasta z wędzonego pstrąga
Pasta z wędzonego pstrąga
czas przygotowania: 20 minut
Jajka po szkocku
Jajka po szkocku
czas przygotowania: 25 minut
Żur podany z pieczywem z serkiem Phily
Żur podany z pieczywem z serkiem Phily
czas przygotowania: 50 minut