Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Konkurs
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Konkurs
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Soczysta pierś z indyka w sosie serkowo-chrzanowym
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki
Połowa dużej piersi z indyka
60 g serka Philadelphia Light
1 łyżeczka chrzanu tartego
3/4-1 szklanka bulionu warzywnego
1 łyżeczka masła
sól, pieprz czarny mielony
natka pietruszki
Sposób przygotowania
Serek Philadelphia wyjmij z lodówki, żeby nabrał pokojowej temperatury.
Pierś z indyka pokrój na plastry, podsmaż na maśle z każdej strony, dodaj sól i pieprz.
Do podsmażonych sznycli dodaj bulion warzywny, duś przez około 15-20 minut.
Mięso przełóż do naczynia, w którym będzie podawane. Do serka Philadelphia z chrzanem dodaj odrobinę bulionu, rozmieszaj i wlej do reszty wywaru.
Sznycle polej sosem serkowo-chrzanowym i posyp posiekaną natką pietruszki.
Znajdź podobne dania:
Philadelphia Light
Nabiał
Mięso
Kuchnia polska
Warzywa
Drób
Korzeniowe
Dania główne
Mięso z piekarnika
Mam ochotę na
Szukaj
Zupa krem z batata z chipsem z boczku
czas przygotowania: 35 minut
Zupa z młodymi ziemniakami i bobem
czas przygotowania: 35 minut
Pasta z wędzonego pstrąga
czas przygotowania: 20 minut
Jajka po szkocku
czas przygotowania: 25 minut
Żur podany z pieczywem z serkiem Phily
czas przygotowania: 50 minut