1. Pierś z kurczaka i paprykę pokrój w dwucentymetrową kostkę. Czosnek posiekaj w plasterki, cebulę w piórka.
2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim pastę curry. Następnie wrzuć na nią mięso i trzymaj 2–3 minuty. Dodaj cebulę i czosnek, smaż 3 minuty, aż się zeszklą. Po czasie dołóż paprykę i groszek cukrowy, zamieszaj i trzymaj na ogniu 4 minuty. Na patelnię wlej mleczko kokosowe, sos rybny i gotuj 5–6 minut na małym ogniu. Całość dopraw sypkim curry i cukrem trzcinowym do smaku. Na koniec dodaj 100 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem. Odczekaj chwilę i dokładnie wymieszaj sos.
3. Curry podawaj z ugotowanym ryżem, udekorowane posiekaną kolendrą i plasterkami papryczki chili. Na wierzchu każdej porcji połóż 50 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem.