Minitorcik à la węgierski

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 35 minut

Składniki

  • 350 g serka Philadelphia Milka
  • 2 gotowe blaty biszkoptowe
  • 80 g orzechów laskowych
  • 100 ml naparu z herbaty
  • 80 g owoców miechunki peruwiańskiej

Sposób przygotowania

  1. Orzechy laskowe grubo posiekaj. Za pomocą ausztachera wytnij z blatów biszkoptowych 12 kółek. Każdy nasącz naparem z herbaty.
  2. Połowę serka Philadelphia Milka przełóż do rękawa cukierniczego. Na talerzu ułóż 1 miniblat biszkoptowy. Nałóż na niego porcję serka Philadelphia Milka. Przykryj drugim blatem i powtórz czynność. W ten sposób złóż 4 minitorciki. Boki oraz wierzchy deserów posmaruj pozostałym serkiem Philadelphia Milka i posyp posiekanymi orzechami laskowymi. Wierzchy udekoruj owocami miechunki peruwiańskiej.

Mam ochotę na

Wegeburger
Wegeburger
czas przygotowania: 25 minut
Bezglutenowe naleśniki z sokiem z buraka i serkiem Phily
Bezglutenowe naleśniki z sokiem z buraka i serkiem Phily
czas przygotowania: 40 minut
Churros
Churros
czas przygotowania: 30 minut
Żółta sałatka
Żółta sałatka
czas przygotowania: 150 minut
Rolada z ciasta dyniowego
Rolada z ciasta dyniowego
czas przygotowania: 60 minut