Roladki z indyka po toskańsku

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki

  • 125 g serka Philadelphia z ziołami
  • 720 g sznycli z indyka
  • 80 g pomidorów suszonych w zalewie
  • 300 g świeżego szpinaku baby
  • 10 g masła
  • 45 g czarnych oliwek
  • 5 g czosnku
  • 5g musztardy
  • 10 ml oleju
  • 6 g miodu
  • 2 g soli
  • 2 g pieprzu świeżo mielonego

Sposób przygotowania

  1. Nagrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza.
  2. Rozgrzej pół łyżki oleju na patelni i wrzuć szpinak. Po odparowaniu wody z liści, dodaj masło i czosnek. Po 1,5 minuty przełóż szpinak z czosnkiem do miski.
  3. Pomidory i oliwki pokrój na mniejsze kawałki. Do jeszcze ciepłego szpinaku dodaj serek Philadelphia z ziołami, pomidory, oliwki, musztardę i wymieszaj.
  4. Sznycle rozbij na cienkie plastry, natrzyj solą oraz pieprzem i rozsmaruj na nich farsz. Zwiń w roladki i zabezpiecz wykałaczkami.
  5. Wymieszaj pozostały olej z miodem i posmaruj pędzlem mięso z wierzchu. Wstaw do piekarnika w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 30 minut.

Mam ochotę na

Papryczki mumie
Papryczki mumie
czas przygotowania: 20 minut
Kluski z makiem
Kluski z makiem
czas przygotowania: 30 minut
Bajgle z pastą jajeczną
Bajgle z pastą jajeczną
czas przygotowania: 1 godz. 35 min.
Lasagne z mięsem, cukinią i beszamelem
Lasagne z mięsem, cukinią i beszamelem
czas przygotowania: 2 godziny
Sałatka śledziowa warstwowa
Sałatka śledziowa warstwowa
czas przygotowania: 15 minut