Ciasteczka migdałowe z kremem Matcha

Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 15 minut + czas pieczenia10 minut

Składniki

  • 150 g mąki migdałowej
  • 3 łyżki masła klarowanego Ghee
  • 4 łyżki cukru brązowego zmielonego
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • Krem Matcha
  • 200 g serka Philadelphia Original
  • 1 łyżka herbaty Matcha (japońska zielona herbata w proszku)
  • 2 łyżki syropu kokosowego lub klonowego
  • 1 łyżka cukru

Sposób przygotowania

1) Ciasto
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni, góra/dół. Wszystkie produkty zmieszaj mikserem z końcówką do wyrabiania ciasta lub ugnieć ręcznie. Z masy ulep w dłoni 12 kulek, ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie spłaszcz. Piecz 10-12 minut, aż ciasto zacznie się rumienić. Odłóż do całkowitego wystygnięcia.

2) Krem z serkiem Philadelphia
Połącz wszystkie składniki w miseczce. Użyj miksera z końcówką trzepaczki – miksuj na wolnych obrotach.
Dwa ciastka przełóż kremem. Dla lepszego efektu krem możesz wycisnąć przez rękaw cukierniczy z końcówką w formie gwiazdki.

Mam ochotę na

Wrapy zawijane z szynką i serem
Wrapy zawijane z szynką i serem
czas przygotowania: 15 minut
Sernik kawowy
Sernik kawowy
czas przygotowania: 45 minut
Tarta warzywna z serkiem Philadelphia
Tarta warzywna z serkiem Philadelphia
czas przygotowania: 2 godziny
Zapiekanka w chlebie
Zapiekanka w chlebie
czas przygotowania: 35 minut
Pizza neapolitańska
Pizza neapolitańska
czas przygotowania: 20 minut + 25 godz. autolizy i wyrastania ciasta