Ciasto czekoladowe z gruszkami

Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 1⅓ szklanki mąki
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 3 jajka
  • szklanki oleju
  • szklanki cukru
  • 1 szczypta soli
  • 3 gruszki
  • 125 g serka Philadelphia Milka

Sposób przygotowania

  1. Białka oddziel od żółtek. W misce ubij białka z cukrem i szczyptą soli. Dodaj żółtka, jedno po drugim, ciągle ubijając.
  2. Cały czas miksując, wlej olej, a następnie wsyp mąkę, sodę oczyszczoną i kakao.
  3. Keksówkę o wymiarach 26×12 cm wyłóż papierem do pieczenia.
  4. Przełóż masę do formy i poukładaj gruszki, wbijając je w ciasto obok siebie. Piecz w rozgrzanym piekarniku, w temperaturze 180°C (góra, dół) przez 35 minut. Wystudzone ciasto posmaruj na wierzchu serkiem.

Mam ochotę na

Babeczki dynie
Babeczki dynie
czas przygotowania: 30 minut + studzenie
Pieczeń wieprzowa z morelami
Pieczeń wieprzowa z morelami
czas przygotowania: 160 minut
Talarki pumpernikla z wędzonym pstrągiem tęczowym
Talarki pumpernikla z wędzonym pstrągiem tęczowym
czas przygotowania: 20 minut
Krem z białych warzyw
Krem z białych warzyw
czas przygotowania: 40 minut
Muffinki świąteczne
Muffinki świąteczne
czas przygotowania: 60 minut