Talarki pumpernikla z wędzonym pstrągiem tęczowym

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 20 minut + czas marynowania1 godzina

Składniki

  • 1 mała czerwona cebula
  • 4 łyżki stołowe octu winnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 80 g wędzonego pstrąga tęczowego
  • 4 talarki pumpernikla
  • 120 g  serka Philadelphia Original
  • odrobina soli i pieprzu
  • 2 gałązki trybuli

Sposób przygotowania

  1. Cebulę obierz i pokrój w cieńkie krążki. Sparz je w 500 ml wody. Wymieszaj w misce ocet winny i cukier. Dodaj do nich osuszone krążki cebuli. Przypraw wszystko solą i pieprzem i odstaw na godzinę.
  2. Pstrąga pokrój na kawałki. Talarki pumpernikla posmaruj serkiem Philadelphia. Połóż na nie cebulę zamarynowaną w occie winnym i cukrz oraz rybę. Całość udekoruj trybulą.

Mam ochotę na

Piersi z kaczki z ziołowym pesto i lekką sałatką
Piersi z kaczki z ziołowym pesto i lekką sałatką
czas przygotowania: 45 minut
Pulpety w sosie chrzanowym
Pulpety w sosie chrzanowym
czas przygotowania: 60 minut
Tarta z boczkiem i karmelizowaną cebulą
Tarta z boczkiem i karmelizowaną cebulą
czas przygotowania: 2:30 minut
Pad thai
Pad thai
czas przygotowania: 25 minut
Wołowina zapiekana w cieście francuskim
Wołowina zapiekana w cieście francuskim
czas przygotowania: 75 minut