Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Kanapki z chleba żytniego z pomidorami i malinami
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania:
10 minut
Składniki
4 kromki chleba żytniego (najlepiej na zakwasie)
150 g serka Philadelphia Light
1 duży pomidor malinowy
Garść świeżych malin
Kilka listków świeżej bazylii
Świeżo mielony pieprz
Szczypta soli (opcjonalnie)
Sposób przygotowania
Kromki chleba możesz lekko opiec na suchej patelni lub w tosterze, aby były bardziej chrupiące.
Każdą kromkę posmaruj obficie serkiem Philadelphia Light.
Pomidora pokrój na cienkie plasterki lub półplasterki i ułóż na serku.
Na każdej kanapce ułóż kilka świeżych malin.
Oprósz wszystko świeżo mielonym pieprzem oraz – jeśli chcesz – szczyptą soli.
Udekoruj listkami świeżej bazylii.
Znajdź podobne dania:
Jagodowe
Na upały
Philadelphia Light
Śniadania/kolacje
Warzywa
Owoce
Pomidory
Mam ochotę na
Szukaj
Syrniki ukraińskie
czas przygotowania: 35 minut
Wegetariańska fasolka po bretońsku
czas przygotowania: 30 minut
Churros
czas przygotowania: 30 minut
Pączki ziemniaczane z kremem czekoladowym
czas przygotowania: 2 godziny
Dutch Baby z awokado, jajkiem sadzonym i boczkiem
czas przygotowania: 30 minut