Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Sałatka nicejska
Ilość porcji: 1
Czas przygotowania:
20 minut
Składniki
1
sałata rzymska
100 g
tuńczyka w sosie własnym
2
jajka na twardo
1
średni pomidor
4
czarne oliwki
5
łyżeczek serka Philadelphia Light
1
mała czerwona cebula
Sos:
3
łyżki oliwy
1
łyżka soku z cytryny
1
łyżeczka musztardy miodowej
½
startego ząbka czosnku
sól i świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania
Liście sałaty rzymskiej rozłóż na talerzu.
Na sałatę nałóż kawałki tuńczyka, następnie jajka na twardo pokrojone na połówki, pomidora pokrojonego w ćwiartki i oliwki pokrojone na połówki.
Posyp plasterkami cebuli, nałóż serek, ściągając łyżeczka o łyżeczkę.
Składniki sosu dokładnie wymieszaj i polej nim sałatkę.
Znajdź podobne dania:
Philadelphia Light
Nabiał
Tuńczyk
Cytrusy
Ryby i owoce morza
Cebulowe
Warzywa
Owoce
Sałatki
Pomidory
Jajka
Awokado
Mam ochotę na
Szukaj
Sałatka z kaszą bulgur i buraczkami
czas przygotowania: 30 minut
Zupa dyniowa
czas przygotowania: 25 minut
Zupa chrzanowa
czas przygotowania: 40 minut
Przystawka z buraka
czas przygotowania: 15 minut (+ czas pieczenia/gotowania buraka)
Dacquoise z kremem kajmakowym i pistacjami
czas przygotowania: 180 minut