Grillowany łosoś z serkowym dipem

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki

  • 4 dzwonka z łososia
  • 160 g serka Philadelphia Light
  • 1 cytryna
  • 100 g musztardy
  • 3 czerwone papryki
  • 1 żółta papryka
  • 1 cukinia
  • świeża bazylia
  • 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • przyprawy: pieprz kolorowy w ziarnach, pieprz czarny mielony, sól

Sposób przygotowania

  1. Łososia przypraw solą oraz czarnym i kolorowym pieprzem.
  2. Papryki przekrój na pół, oczyść z gniazd nasiennych. Cukinię pokrój w plasterki i skrop oliwą z oliwek.
  3. Rybę i warzywa grilluj przez około 10-15 minut.
  4. Serek Philadelphia Light zmieszaj z musztardą oraz sokiem z cytryny
  5. Resztę cytryny pokrój na plasterki.
  6. Łososia podawaj z grillowaną papryką i cukinią, plasterkami cytryny oraz dipem serkowo-musztardowym ze świeżą bazylią.

Mam ochotę na

Burgery sushi
Burgery sushi
czas przygotowania: 50 minut
Faszerowane patisony
Faszerowane patisony
czas przygotowania: 50 minut
Zupa z młodej kapusty z purée ziemniaczanym
Zupa z młodej kapusty z purée ziemniaczanym
czas przygotowania: 45 minut
Sałatka z soczewicą
Sałatka z soczewicą
czas przygotowania: 25 minut
Chili con carne
Chili con carne
czas przygotowania: 90 minut