Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Grillowany łosoś z serkowym dipem
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania:
20 minut
Składniki
4 dzwonka z łososia
160 g serka Philadelphia Light
1 cytryna
100 g musztardy
3 czerwone papryki
1 żółta papryka
1 cukinia
świeża bazylia
1/2 łyżeczki oliwy z oliwek
przyprawy: pieprz kolorowy w ziarnach, pieprz czarny mielony, sól
Sposób przygotowania
Łososia przypraw solą oraz czarnym i kolorowym pieprzem.
Papryki przekrój na pół, oczyść z gniazd nasiennych. Cukinię pokrój w plasterki i skrop oliwą z oliwek.
Rybę i warzywa grilluj przez około 10-15 minut.
Serek Philadelphia Light zmieszaj z musztardą oraz sokiem z cytryny
Resztę cytryny pokrój na plasterki.
Łososia podawaj z grillowaną papryką i cukinią, plasterkami cytryny oraz dipem serkowo-musztardowym ze świeżą bazylią.
Znajdź podobne dania:
Philadelphia Light
Nabiał
Cytrusy
Ryby i owoce morza
Warzywa
Owoce
Dania główne
Dyniowate
Papryka
Inne
Łosoś
Grill
Mam ochotę na
Szukaj
Szpinakowe koszyczki z ciasta filo
czas przygotowania: 25 minut
Sernik szarlotkowy
czas przygotowania: 90 minut + czas studzenia
Chińskie pierożki dim sum
czas przygotowania: 25 minut
Ogon bobra
czas przygotowania: 35 minut + 1 godz. wyrastania
Chrzanowy krem z kalafiora z tymiankiem
czas przygotowania: 35 minut