Z oleju, 2 g curry, pieprzu cayenne i miodu przygotuj marynatę. Pokrój pierś kurczaka w paseczki (2-3 cm), obtocz w marynacie i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Zagotuj wodę, posól i ugotuj młode ziemniaki.
Zamarynowanego kurczaka wrzuć na rozgrzaną patelnię i smaż, aż mięso przyrumieni się i lekko skarmelizuje na brzegach. Przełóż je z patelni na ręcznik papierowy. Ziemniaki pokrój w kostkę. Serek Philadelphia wymieszaj z jogurtem greckim, pozostałym curry, kminem, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Kukurydzę odsącz lub ugotuj, jeśli używasz świeżej.
Mango pokrój w kostkę, zostawiając 6 plastrów do dekoracji. Ustaw blaszany ring na talerzu i w środku wzdłuż brzegów układaj kolejno warstwy pokrojonych młodych ziemniaków, kukurydzy, kurczaka, a środek wypełnij 2/3 serka Philadelphia zmieszanego z tymi samymi składnikami sałatki oraz pokrojonym w kostkę mango.
Wierzch posmaruj resztą serka i wstaw sałatkę do lodówki na 20 minut lub dłużej. W międzyczasie umyj i pokrój pomidorki. Wyjmij sałatkę z lodówki i ostrożnie zdejmij ring. Wierzch udekoruj pomidorkami, czarnuszką oraz kolendrą, a z boku ułóż plastry mango.