Czas przygotowania:
10 minut + czas gotowania15 minut
Składniki
4 plastry boczku
4 angielskie muffiny lub bułki (przecięte na pół w poziomie)
100 g serka Philadelphia Original
2 średnie pomidory, pokrojone w plastry
4 duże jaja
Sposób przygotowania
Na grillu połóż plastry bekonu. Grilluj do momentu, kiedy zrobią się złote i chrupiące. Wypełnij patelnie do ¾ pojemności wodą. Doprowadź do wrzenia, a później zredukuj ciepło, by woda „gotowała się” na wolnym ogniu.
Podgrzej muffiny, a jeśli używasz bułek i są świeże, nie musisz ich opiekać. W tym samym czasie zgrilluj plastry pomidora.
Posmaruj jedną część muffinek lub bułek serkiem Philadelphia, a na drugą połóż plaster pomidora.
Przygotuj jajka sadzone na wodzie. Na wodę, którą przygotowałeś na patelni wbij jajka. Gotuj je na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Umieść jajka na serku Philadelphia. Na górę połóż bekon.