Tarta dyniowa

Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 90 minut

Składniki

Składniki na spód:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki serka Philadelphia Milka
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 180 g zimnego masła
  • 2 żółtka

Składniki na masę:

  • 300 g pulpy dyniowej (kawałki dyni piecz do miękkości w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20 minut, zmiksuj na gładką masę)
  • 125 g serka Philadelphia Original
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • ½ szklanki brązowego cukru
  • skórka otarta z 1 pomarańczy
  • sok z 1 pomarańczy
  • 100 g serka Philadelphia Milka

Sposób przygotowania

  1. Wszystkie składniki na kruchy spód zmiksuj i zagnieć w kulę. Ciastem wyklej okrągłą formę do tarty, wstaw do lodówki. 
  2. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Ciasto podziurkuj widelcem i piecz przez 10 minut. 
  3. Składniki na masę zmiksuj i przelej na upieczony spód ciasta, wyrównaj i piecz przez 40 minut. Wystudź, wierzch tarty udekoruj serkiem Milka, wyciskając ozdobne kleksy. 

Mam ochotę na

Parmigiana
Parmigiana
czas przygotowania: 60 minut
Tort z czekoladowymi cukierkami
Tort z czekoladowymi cukierkami
czas przygotowania: 70 minut
Panzanella
Panzanella
czas przygotowania: 30 minut
Sałatka owocowa w arbuzie
Sałatka owocowa w arbuzie
czas przygotowania: 20 minut
Truskawki z kremem waniliowym
Truskawki z kremem waniliowym
czas przygotowania: 15 minut