1. Przygotuj lody: serek Philadelphia Original wyjmij z lodówki, aby nabrał temperatury pokojowej. Tak przygotowany zmiksuj z mlekiem skondensowanym. Schłodzoną śmietankę 36% ubij na sztywno i dodaj do niej partiami masę z serkiem. Całość dokładnie wymieszaj. Jednolitą konsystencję przełóż do pojemnika i wstaw do zamrażarki na 3 godziny.
2. Pistacje, orzechy pekan oraz nerkowca posiekaj. Mango obierz ze skórki, a miąższ pokrój w grubą kostkę (parę sztuk odłóż do dekoracji).
3. Cząstki mango przełóż do naczynia. Dodaj cukier trzcinowy oraz mleko i dokładnie zmiksuj. Gotowy koktajl przelej do szklanek. Na wierzch nałóż po dwie gałki lodów z serkiem Philadelphia. Całość udekoruj posiekanymi orzechami, kostkami mango i wisienkami koktajlowymi.