Mango mastani

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut + czas mrożenia

Składniki

  • 125 g serka Philadelphia Original
  • 100 g słodzonego mleka skondensowanego
  • 200 ml mleka
  • 200 g śmietanki 36%
  • 30 g cukru trzcinowego
  • 3 mango
  • 4 wisienki koktajlowe
  • 40 g pistacji
  • 40 g orzechów nerkowca
  • 40 g orzechów pekan

Sposób przygotowania

1. Przygotuj lody: serek Philadelphia Original wyjmij z lodówki, aby nabrał temperatury pokojowej. Tak przygotowany zmiksuj z mlekiem skondensowanym. Schłodzoną śmietankę 36% ubij na sztywno i dodaj do niej partiami masę z serkiem. Całość dokładnie wymieszaj. Jednolitą konsystencję przełóż do pojemnika i wstaw do zamrażarki na 3 godziny.

2. Pistacje, orzechy pekan oraz nerkowca posiekaj. Mango obierz ze skórki, a miąższ pokrój w grubą kostkę (parę sztuk odłóż do dekoracji).

3. Cząstki mango przełóż do naczynia. Dodaj cukier trzcinowy oraz mleko i dokładnie zmiksuj. Gotowy koktajl przelej do szklanek. Na wierzch nałóż po dwie gałki lodów z serkiem Philadelphia. Całość udekoruj posiekanymi orzechami, kostkami mango i wisienkami koktajlowymi.

Mam ochotę na

Wegeburger
Wegeburger
czas przygotowania: 25 minut
Mus czekoladowo-śmietankowy
Mus czekoladowo-śmietankowy
czas przygotowania: 25 minut
Pieczeń wieprzowa z morelami
Pieczeń wieprzowa z morelami
czas przygotowania: 160 minut
Bożonarodzeniowe ciasto z malinami
Bożonarodzeniowe ciasto z malinami
czas przygotowania: 135 minut
Pasta awokado
Pasta awokado
czas przygotowania: 10 minut