Lody z czekoladą

Ilość porcji: 15
Czas przygotowania: 25 minut + czas chłodzenia7 godzin

Składniki

  • 500 g serka Philadelphia Milka
  • 800 ml śmietanki kremówki
  • 200 g czekolady

Sposób przygotowania

  1. Serek Philadelphia Milka oraz czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw na chwilę do schłodzenia.
  2. W tym czasie ubij zimną śmietankę, aż zgęstnieje. Zwróć uwagę na to, żeby nie ubijać jej zbyt długo. Wymieszaj serek i czekoladę ze śmietanką. Masę przelej do keksówki lub innego pojemnika i wstaw do zamrażalnika na całą noc.
  3. Lody serwuj w słodkim rożku lub pucharku, np. z owocami sezonowymi.

Mam ochotę na

Chałka z nadzieniem wiśniowym
Chałka z nadzieniem wiśniowym
czas przygotowania: 125 minut
Makaron w pomidorach
Makaron w pomidorach
czas przygotowania: 25 minut
Burgery sushi
Burgery sushi
czas przygotowania: 50 minut
Spanakopita
Spanakopita
czas przygotowania: 40 minut
Sushi lunch box
Sushi lunch box
czas przygotowania: 45 minut