Lody z czekoladą

Ilość porcji: 15
Czas przygotowania: 25 minut + czas chłodzenia7 godzin

Składniki

  • 500 g serka Philadelphia Milka
  • 800 ml śmietanki kremówki
  • 200 g czekolady

Sposób przygotowania

  1. Serek Philadelphia Milka oraz czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw na chwilę do schłodzenia.
  2. W tym czasie ubij zimną śmietankę, aż zgęstnieje. Zwróć uwagę na to, żeby nie ubijać jej zbyt długo. Wymieszaj serek i czekoladę ze śmietanką. Masę przelej do keksówki lub innego pojemnika i wstaw do zamrażalnika na całą noc.
  3. Lody serwuj w słodkim rożku lub pucharku, np. z owocami sezonowymi.

Mam ochotę na

Piersi z kaczki z ziołowym pesto i lekką sałatką
Piersi z kaczki z ziołowym pesto i lekką sałatką
czas przygotowania: 45 minut
Ekspresowy serniczek ze słonym karmelem
Ekspresowy serniczek ze słonym karmelem
czas przygotowania: 20 minut
Chińskie naleśniki z kaczką
Chińskie naleśniki z kaczką
czas przygotowania: 35 minut
Spaghetti z leśnymi grzybami
Spaghetti z leśnymi grzybami
czas przygotowania: 20 minut
Miniplacuszki ziemniaczane
Miniplacuszki ziemniaczane
czas przygotowania: 35 minut