Lody z czekoladą

Ilość porcji: 15
Czas przygotowania: 25 minut + czas chłodzenia7 godzin

Składniki

  • 500 g serka Philadelphia Milka
  • 800 ml śmietanki kremówki
  • 200 g czekolady

Sposób przygotowania

  1. Serek Philadelphia Milka oraz czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw na chwilę do schłodzenia.
  2. W tym czasie ubij zimną śmietankę, aż zgęstnieje. Zwróć uwagę na to, żeby nie ubijać jej zbyt długo. Wymieszaj serek i czekoladę ze śmietanką. Masę przelej do keksówki lub innego pojemnika i wstaw do zamrażalnika na całą noc.
  3. Lody serwuj w słodkim rożku lub pucharku, np. z owocami sezonowymi.

Mam ochotę na

Rolada z ciasta dyniowego
Rolada z ciasta dyniowego
czas przygotowania: 60 minut
Mango mastani
Mango mastani
czas przygotowania: 30 minut + czas mrożenia
Tuńczyk z pieczonymi brokułami
Tuńczyk z pieczonymi brokułami
czas przygotowania: 10 minut
Krem z białych warzyw
Krem z białych warzyw
czas przygotowania: 40 minut
Sushi z krewetkami w tempurze
Sushi z krewetkami w tempurze
czas przygotowania: 1 godzina