Uniwersalny sos pietruszkowy

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki

  • 125 g serka Philadelphia z ziołami
  • 80 ml mleka
  • 40 g natki pietruszki
  • 5 ml soku z cytryny
  • 4 g startej skórki z cytryny
  • 2 g grubo mielonego pieprzu
  • 2 g soli

Sposób przygotowania

  1. Pietruszkę opłucz i osusz ręcznikiem papierowym.
  2. Cytrynę dokładnie umyj i polej wrzątkiem, a następnie zetrzyj skórkę na małych oczkach.
  3. Wyciśnij sok. W misce zblenduj ze sobą serek Philadelphia z ziołami, sok oraz skórkę z cytryny, mleko, pieprz i sól.

Wskazówka: sos można podawać na zimno i na ciepło.

Mam ochotę na

Lukrowane pierniki
Lukrowane pierniki
czas przygotowania: 30 minut
Sernik pszczółka
Sernik pszczółka
czas przygotowania: 2 godziny
Kurka w kurkach
Kurka w kurkach
czas przygotowania: 35 minut
Piersi z kurczaka w sosie z suszonych moreli
Piersi z kurczaka w sosie z suszonych moreli
czas przygotowania: 30 minut
Frytki z batatów
Frytki z batatów
czas przygotowania: 25 minut