Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Uniwersalny sos pietruszkowy
Ilość porcji:
4
Czas przygotowania:
10 minut
Składniki
125 g serka Philadelphia z ziołami
80 ml mleka
40 g natki pietruszki
5 ml soku z cytryny
4 g startej skórki z cytryny
2 g grubo mielonego pieprzu
2 g soli
Sposób przygotowania
Pietruszkę opłucz i osusz ręcznikiem papierowym.
Cytrynę dokładnie umyj i polej wrzątkiem, a następnie zetrzyj skórkę na małych oczkach.
Wyciśnij sok. W misce zblenduj ze sobą serek Philadelphia z ziołami, sok oraz skórkę z cytryny, mleko, pieprz i sól.
Wskazówka: sos można podawać na zimno i na ciepło.
Znajdź podobne dania:
Na upały
Nabiał
Philadelphia z ziołami
Cytrusy
Boże Narodzenie i sylwester
Kuchnia polska
Warzywa
Liściowe
Owoce
Przystawki i przekąski
Mleko
Wielkanoc
Grill
Mam ochotę na
Szukaj
Tacos z wołowiną
czas przygotowania: 30 minut
Minibabki z polewą czekoladową
czas przygotowania: 45 minut
Kremowa zupa z podgrzybkami
czas przygotowania: 60 minut
Zupa czosnkowa
czas przygotowania: 60 minut
Bożonarodzeniowe ciasto z malinami
czas przygotowania: 135 minut