Ciasteczka przełóż do blendera kielichowego i drobno zmiksuj, dodaj roztopione masło i zmiksuj do połączenia się składników. Okrągłą formę tortową (śr. 24 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Na dno wysyp ciasteczkowy spód i wyrównaj, dociskając packą.
Serek, jaja, cukier i mąkę zmiksuj mikserem na niskich obrotach do uzyskania jednolitej masy. Masę delikatnie wlej do formy. Sernik piecz przez pierwsze 15 minut w 180°C (góra, dół), następnie zmniejsz temperaturę do 150°C i piecz 45 minut, ostatnie 15 minut piecz w 100°C (góra, dół). Sernik pozostaw przez 15 minut w wyłączonym piekarniku, następnie uchyl drzwiczki na 30 minut. Wyciągnij ciasto i pozostaw do całkowitego wystudzenia.
Brzoskwinie z jednej puszki zmiksuj na jednolitą masę, umieść w garnku, podgrzej i wymieszaj razem z galaretkami. Mieszaj do momentu rozpuszczenia się galaretek. Brzoskwiniową galaretkę wylej na sernik i wstaw ciasto do lodówki na minimum 5 godzin.
Brzoskwinie z drugiej puszki wyłóż na ręcznik papierowy i osusz. Czekoladę rozpuść razem ze śmietanką i udekoruj połówki owoców jak pszczółki, rysując na nich paski za pomocą rękawa cukierniczego lub woreczka strunowego z odciętym rogiem. Skrzydełka z migdałów wetknij w naciętą górę brzoskwiń. Udekorowane brzoskwinie poukładaj na brzegu sernika. Pokrój ciasto na 8 części.