Halibut w sosie śmietanowym na parze

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 1 filet z halibuta
  • 125 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 1 garść fasolki szparagowej
  • 1 garść młodego groszku
  • 1 garść wyłuskanego groszku
  • ½ cukinii
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 szalotka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki kaparów
  • 2 kleksy serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania

1. Filet podziel na mniejsze kawałki, oprósz solą i pieprzem, skrop oliwą, przełóż do garnka do gotowania na parze. Fasolkę szparagową, cukinię pokrojoną w plastry i groszek rozłóż obok ryby i gotuj na parze przez 15 minut.

2. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć szalotkę i czosnek pokrojony w drobną kostkę, smaż 3 minuty. Dołóż kapary i smaż przez minutę.

3. Dodaj serek i podlej delikatnie wodą. Rozprowadź serek i gotuj przez minutę.

4. Ugotowaną na parze rybę przełóż do sosu. Podawaj z warzywami, świeżym groszkiem, kleksami serka i szczypiorkiem.

Mam ochotę na

Gazpacho
Gazpacho
czas przygotowania: 45 minut
Pasta z wędzonego pstrąga
Pasta z wędzonego pstrąga
czas przygotowania: 20 minut
Minipankejki z sosem czekoladowym
Minipankejki z sosem czekoladowym
czas przygotowania: 20 minut
Mazurek czekoladowy
Mazurek czekoladowy
czas przygotowania: 120 minut
Ramen z imbirową wołowiną
Ramen z imbirową wołowiną
czas przygotowania: 7 godzin