1. Mięso ogrzej do temperatury pokojowej. Natrzyj każdy plaster łyżką oliwy.
2. Nagrzej piekarnik do 220°C. Na rozgrzanej suchej patelni nadającej się do zapiekania połóż plastry wołowiny. Smaż z każdej strony po 2 minuty. Nałóż po 1 łyżce masła na mięso i wstaw patelnię do piekarnika. Zapiekaj steki przez 5 minut.
Po tym czasie wyjmij polędwicę z piekarnika. Odczekaj 5-6 minut, aby mięso odpoczęło, dopraw do smaku solą i pieprzem.
3. W miseczce wymieszaj majonez, jogurt oraz kapary.
4. Sałatę opłucz, oderwij liście i przełóż do salaterki. Polej 2 łyżkami oliwy, sokiem z cytryny i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
5. Bagietkę pokrój na małe kromki.
6. Posmarowane serkiem Philadelphia z ziołami steki przełóż na talerz. Podawaj z dipem kaparowym, sałatą rzymską oraz bagietką. Udekoruj steki natką pietruszki.